Medisch paspoort

PGD-Nijkerk-2007
PGD-Nijkerk-1012

Met het medisch paspoort heeft u uw medische gegevens altijd en overal bij de hand. Handig wanneer u op reis bent en/of in een noodsituatie verkeert.

Europees Medisch Paspoort
De gegevens uit het persoonlijk gezondheidsdossier kunnen op het Europees Medisch Paspoort worden gezet. De pas heeft een handig creditcard-formaat, waardoor het makkelijk in uw portemonnee, tas of in het dashboardkastje van de auto past. Ondanks de naam Europees Medisch Paspoort is deze pas in alle landen te gebruiken.

In geval van nood
Het europees medisch paspoort biedt ruimte om alle relevante medische informatie op te slaan die, in geval van nood, belangrijk kunnen zijn.

Wanneer u de pas bij u draagt, heeft u uw medische gegevens dus altijd bij de hand. Deze kunt u zelf afgeven bij een bezoek aan (huis)arts of specialist. Hij of zij weet dan bijvoorbeeld welke medicijnen u gebruikt. In geval van nood zal de pas in uw portemonnee, handtas of auto snel gevonden worden door de betrokken hulpverleners. De pas bevat namelijk het ICE-logo (In Case of Emergency). Naast uw medische gegevens, zoals medicatie en bloedgroep, is ook meteen te achterhalen wie uw contactpersoon in geval van nood is.

PGD-Nijkerk-1018
PGD-Nijkerk-1003
PGD-Nijkerk-1006

In zes talen op uw pas
U maakt uw medisch dossier aan in het Nederlands en tijdens het exporteren naar de pas worden de gegevens automatisch in vijf andere talen vertaald. Zowel in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Portugees staat het dan op uw pas.

Particulier
Wanneer u medicijnen slikt, een aandoening of allergie hebt of een bepaalde operatie hebt ondergaan is het van belang een medisch paspoort bij u te dragen.

Met het europees medisch paspoort kunt u onbezorgd op reis. Mocht er onderweg iets gebeuren, dan kunnen zorgverleners meteen actie ondernemen. Ook in het buitenland. Met het europees medisch paspoort, draagt u uw medische dossier altijd bij u. Door het ICE-logo (In Case of Emergency), is de pas makkelijk te herkennen voor hulpverleners in zowel binnen- als buitenland.

Zakelijk
Als werkgever draagt u de verantwoordelijkheid voor uw werknemers. Een ongeval zit namelijk in een klein hoekje. Ongelukken gebeuren niet altijd op de werkvloer, maar wellicht onderweg, in het buitenland of op een boorplatform. Hierbij is vaak alleen de financiële kant gedekt. Wat als u ook de medische kant veilig kan stellen?

Een medisch dossier kan het verschil maken tussen leven en dood. Het dragen van een medisch paspoort geeft zowel uw werknemer als hun gezin een stukje zekerheid, veiligheid en rust. Een ritje naar het buitenland of het werken op een boorplatform is namelijk niet zonder risico’s.

PGD-Nijkerk-3011
PGD-Nijkerk-3002
PGD-Nijkerk-3010

De beveiliging op het medisch paspoort
U bepaalt welke informatie uit uw persoonlijk gezondheidsdossier op de pas komt. De pas is bedoeld voor gebruik in geval van nood en is zonder wachtwoord in te zien. In noodsituaties moet ambulancepersoneel de pas kunnen openen.

Bij verlies of diefstal kan niemand uw medische gegevens wijzigen en/of verwijderen. Dit kan alleen door uzelf, in de beveiligde omgeving van het persoonlijk gezondheidsdossier. Deze informatie in uw persoonlijke gezondheidsdossier is altijd versleuteld.

Verlies van de pas
Als u de pas verliest, heeft u nog steeds al uw relevante informatie in uw persoonlijk Gezondheidsdossier. Hiermee is eenvoudig een nieuwe pas aan te maken.

Wilt u meer informatie over het PGD Nijkerk of heeft u hulp nodig bij het aanmaken van uw eigen persoonlijk gezondheidsdossier? Neem dan gerust contact op met het projectbureau PGD Nijkerk via 033-7210500.

Uiteraard kunt u ook gebruik maken van het contactformulier.